غول‌های فناوری دنیا مقابل كرونا

۱۳۹۸/۱۲/۲۰ تاریخ خبر:

corona-technology

شیوع بیماری کرونا بازار فناوری را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار داده و بسیاری از این کمپانی‌ها از نظر درآمدهای مالی خسارت‌های زیادی را متحمل شده‌اند و وضعیت چندان خوبی ندارند.


 

به گزارش "فرهیختگان آنلاین"، شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و درگیر شدن بیش از 100 کشور، تقریبا همه ابعاد جوامع را درگیر کرده و به‌طور طبیعی، همه را تحت‌تاثیر خود قرار داده است. بسیاری از اداره‌ها و مراکز دولتی یا به صورت دورکاری فعالیت خود را ادامه می‌دهند یا فعالیت‌های خود را به‌طور موقت به حالت تعلیق درآورده‌اند. در این میان، شرکت‌ها و کمپانی‌های فناوری دنیا هم از این امر مستثنی نیستند و هرکدام از آنها به‌عنوان یکی از نمایندگان فناوری در دنیا سعی کرده‌اند با این وضعیت کنار بیایند و در مقابل کرونا بایستند. غول‌های فناوری ازجمله سامسونگ، اپل، گوگل، مایکروسافت و... جزء کمپانی‌هایی هستند که تمهیداتی برای مقابله با این روزهای سخت اندیشیده‌اند. این درحالی است که شیوع این بیماری بازار فناوری را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار داده و بسیاری از این کمپانی‌ها از نظر درآمدهای مالی خسارت‌های زیادی را متحمل شده‌اند و وضعیت چندان خوبی ندارند.

به دنبال این وضعیت، سرمایه‌گذاری‌ها هم دچار مشکل شده و کمپانی‌ها کاهش میزان فروش و درآمد شرکت‌ها را با سرمایه‌گذاران درمیان گذاشته‌اند. بسیاری از کنفرانس‌ها لغو شده و کارمندان و کارکنان شرکت‌ها از سفر به کشورهای تحت‌تاثیر این ویروس منع شده‌اند. در صنعت فناوری، کمپانی‌ها و شرکت‌هایی که به‌طور مستقیم با چین همکاری می‌کردند بیش از دیگر شرکت‌ها تحت‌تاثیر قرار گرفته‌اند. به‌عنوان مثال، کمپانی اپل به سرمایه‌گذاران خود اعلام کرده با توجه به شیوع ویروس کرونا، فروش گوشی‌های آیفون که برند این شرکت است، به‌شدت تحت‌تاثیر این ویروس کاهش یافته است.

اپل به‌طور جدی به کارخانه‌های خود در شنزن، چین و مشتریان چینی خود وابسته است که سهم بزرگی از مشتریان این شرکت را به خود اختصاص می‌دهند. به گزارش نیویورک‌تایمز، چند روز بعد از اپل، زنگ خطر مایکروسافت هم به صدا درآمد. درآمدهای این غول فناوری، بیش از هر چیز به مشتریانی وابسته است که نرم‌افزار ویندوز را روی لپ‌تاپ و تبلت‌های Surface خود نصب می‌کنند و از سوی دیگر، محصولات سخت‌افزاری این کمپانی هم با کاهش شدید فروش در چین مواجه شده‌اند.  این محصولات به‌طور تقریبی حدود یک‌سوم درآمد مایکروسافت را دربرمی‌گیرد. درحالی که به نظر می‌رسد کمپانی‌های سخت‌افزاری بیش از دیگر شرکت‌ها تحت‌تاثیر باشند، این تاثیر بیشتر شده و شرکت‌های اینترنتی را هم شامل شده است. در این بین، برخی کمپانی‌ها و شرکت‌ها برای حفاظت و پشتیبانی از کارمندان خود برخی اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار خود قرار داده‌اند. در این راستا و برای جلوگیری از پیشرفت ویروس کرونا، کنگره جهانی موبایل که سالانه در بارسلونا برگزار می‌شد، لغو شد. اما با وجود این، کنفرانس امنیت IT درحالی طی هفته گذشته در سانفرانسیسکو برگزار شد که کمپانی‌های بزرگی چون IBM، AT&T و Verizon از حضور در آن انصراف دادند.

در ادامه، فیسبوک یکی از رویدادهای تبلیغاتی خود و نیز کنفرانس سالانه F8 را نیز با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته بود و تاثیری که روی آینده توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری داشت، لغو کرد. همچنین بسیاری از شرکت‌ها ازجمله آمازون و فیسبوک سفر کارمندان خود را به کشورهای دیگر ممنوع کرده‌اند و این اقدام را مطابق با دستورالعمل‌های مقامات بهداشت بین‌المللی و محلی و نیز در راستای حفظ سلامت آنها و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا انجام می‌دهند.

 گوگل

یکی از بزرگ‌ترین غول‌های فناوری دنیا که تحت‌تاثیر گسترش ویروس کرونا قرار گرفته، کمپانی گوگل است به‌طوری که هزاران نفر از کارمندان این شرکت وادار به دورکاری شده‌اند که به‌عنوان اقدامی پیشگیرانه به آنها ابلاغ شده است. چند روز پیش یکی از کارمندان گوگل با علائمی شبیه آنفلوآنزا شناسایی شد اما احتمال ابتلای او به کرونا بسیار ضعیف بوده اما با وجود این، مدیران گوگل از کارمندان‌شان خواسته‌اند تا اطلاع ثانوی در خانه بمانند و از راه دور کارها را انجام دهند. در این میان، برخی مدیران اجرایی گوگل ایمیل‌های داخلی ‌انگیزشی و احتیاط‌آمیز را به کارمندان خود ارسال کرده‌اند تا در زمان تعطیلی موقت شرکت و دورکاری کارمندان، آنها را آماده به کار نگه دارند و ‌انگیزه لازم را برای کار در آنها حفظ کنند. در ایمیل‌های ارسالی به کارمندان اشاره شده با وجود موقعیت نامشخصی که پیش‌رو داریم، مراقب یکدیگر باشید. این درحالی است که قلب‌مان حتی اگر دور از هم باشیم، برای هم می‌تپد و در چنین شرایطی که بسیاری از مردم دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، برایتان آرزوی سلامت و قدرت می‌کنیم. یکی از راهکارهایی که گوگل در پیش گرفته، نمایش تبلیغاتی برای محصولات ضد‌ویروس کروناست و این درحالی است که از این کار منع شده بودند. گوگل همچنین با محصولات خود ازجمله پلتفرم ابری گوگل، جی‌میل و گوگل‌داک سعی می‌کند در چنین شرایط حساسی، ارتباط کاربران خود را برقرار نگه دارد.

 اپل
اپل هم ازجمله غول‌های فناوری دنیاست که مانند بسیاری دیگر از کمپانی‌ها برای حفظ سلامت کارمندان، دورکاری را در دستور کار خود قرار داده است. اپل و گوگل در راستای مقابله با گسترش ویروس کرونا در دنیا، اقدام به نفوذ به نرم‌افزارهای مرتبط با کرونا کرده‌اند تا از این طریق بتوانند اپلیکیشن‌هایی را که با فعالیت در حوزه سلامت و به قصد اطلاع‌رسانی پیرامون بیماری کرونا قصد آگاه‌سازی دارند، مدیریت کنند. این اپلیکیشن‌ها با توجه به اطلاعات سلامتی که دربردارند باید مورد تایید کمپانی‌های ارائه‌دهنده اپلیکیشن باشند و اطلاعات آنها به تایید سازمان بهداشت جهانی رسیده باشد تا اطلاعات اشتباهی را در اختیار کاربران قرار ندهند. اپل منحصرا تنها اپلیکیشن‌هایی را مورد اعتماد دانسته که دولتی یا وابسته به وزارت بهداشت باشند. اپل در این اقدام، تمام اپلیکیشن‌های آیفون مرتبط با کروناویروس را که در اپ‌استور به فروش می‌رسند یا عرضه می‌شوند، مسدود کرده است.

 مایکروسافت

کمپانی مایکروسافت هم مانند چند غول فناوری دیگر دنیا در زمان شیوع بیماری کرونا در دنیا، از کارمندانش خواست تا به‌عنوان راهی پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس جدید، در خانه بمانند و کارهای خود را از راه دور انجام دهند. مقامات مایکروسافت چند روز پیش اعلام کردند به کارمندان غیررسمی این شرکت شامل کارمندان ساعتی مانند رانندگان اتوبوس و کارگران کافه‌هایی که به کارمندان این شرکت ارائه خدمت می‌کنند، به‌طور ساعتی حقوق پرداخت می‌کند. 4500 کارمند ساعتی که در این تجهیزات فعالیت می‌کنند، با وجود دورکاری کارمندان، حقوق منظم خود را به‌طور ساعتی دریافت خواهند کرد.

غول‌های چینی

بسیاری از بزرگ‌ترین کمپانی‌های فناوری دنیا را کمپانی‌های چینی تشکیل می‌دهند که با وضعیت شیوع ویروس کرونا، تلاش خود را بیشتر کرده‌‌اند تا فناوری خود را در راستای سلامت مردم به کار گیرند. آنها با توجه به گسترش سریع این ویروس جدید از محاسبات ابری و هوش مصنوعی در فناوری‌های خود استفاده کرده‌اند. درحالی که شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند اپل و مایکروسافت به‌طور علنی درباره اقدامات محدودکننده خود در حوزه فناوری سلامت صحبت کرده‌اند، کمپانی‌های چینی در سکوت خبری و در پس‌زمینه فعالیت می‌کنند. با گسترش شیوع کرونا در چین، پکن فراخوانی را برای حضور گسترده غول‌های فناوری چین برای مبارزه با این ویروس منتشر کرده بود. در این میان، شرکت‌های فناوری هم توانمندی‌های نظارتی خود را برای کمک به دولت این کشور گسترش دادند تا بتوانند از تمام توان خود برای مقابله با این ویروس بهره ببرند.

علی‌بابا

شرکت علی‌بابا یکی از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های الکترونیکی چینی به شمار می‌رود که با قابلیت‌هایی چون تجارت پررونق محاسبات ابری، شبکه لجستیک، یکی از بزرگ‌ترین اپلیکیشن‌های پرداخت موبایلی چین محسوب می‌شود. این شرکت به دنبال فراخوانی که اعلام شد، دست به کار شده و برخی قابلیت‌های سلامت را عرضه کرده است. این شرکت، در ماه ژانویه یک سرویس کلینیک آنلاین را روی سیستم Alipay خود و اپلیکیشن‌های Taobao را برای کاربران خود در استان هوبئی که شمار زیادی در مبتلایان به کرونا را در خود جای داده بود، راه‌اندازی کرد. این سرویس آنلاین، به افراد امکان می‌داد به‌طور آنلاین با پزشکان مشورت کنند و مشکلات خود را از آنها بپرسند. این سیستم پس از مدتی برای ساکنان شهر پکن هم گسترش یافت. علی‌بابا همچنین، در ماه فوریه یک سرویس تحویل دارو را به افراد برای درمان بیماری‌های مزمن راه‌اندازی کرد. این سیستم به دنبال شلوغی بیمارستان‌ها و مملو بودن از بیماران مبتلا به کرونا و جلوگیری از گسترش بیماری راه‌اندازی شد تا بیمارانی که برای درمان بیماری مزمن خود نیاز فوری به دارو دارند، بتوانند بدون مراجعه به داروخانه یا بیمارستان، داروی مورد‌نظر خود را در خانه تحویل بگیرند.

علاوه‌بر این، بازوی تحقیقاتی علی‌بابا نوعی الگوریتم هوش مصنوعی طراحی کرد تا از این طریق بتواند سی‌تی اسکن‌ها را تجزیه و تحلیل کند. هدف این کمپانی از ابداع این سیستم، شناسایی تصاویر سی‌تی‌اسکن بیماران مبتلا به کرونا، افراد مشکوک و افراد غیر‌کرونایی در مدت 20 ثانیه و با دقت بالای 96 درصد از طریق هوش مصنوعی بود. محققان ابتدا در 26 بیمارستان واقع در 16 استان چین از این الگوریتم‌های هوش مصنوعی استفاده کردند و قرار بر آن شد کاربرد آن در 100 بیمارستان گسترش یابد. واحد ابری علی‌بابا، استفاده از این پلتفرم را برای موسسات تحقیقاتی جهان رایگان کرده تا سرعت تحقیقات آنها بالا رود و راحت‌تر و در مدت زمان کمتری بتوانند موارد مشکوک و مبتلا را شناسایی کنند و از طرفی به محققان کمک می‌کند سریع‌تر به واکسن این بیماری دست پیدا کنند.

بایدو

بایدو، بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی چینی است که از قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشرفته هم استفاده می‌کند. در این موتور جست‌وجو یک پلتفرم مشاوره آنلاین با پزشک تعبیه شده و کمپانی بایدو تاکنون بیش از 15میلیون سوال از سوی کاربران دریافت کرده و بیش از 100هزار پزشک به سوالات آنها درباره کرونا پاسخ داده‌اند. بایدو الگوریتمی به نام LinerFold عرضه کرده که به‌طور رایگان در اختیار مراکز تست ژنتیک، کنترل بیماری‌های اپیدمی و موسسات تحقیقاتی جهان قرار گرفته است. این الگوریتم همچنین به دانشمندان در درک ساختار ژنتیکی کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانند واکسن این بیماری را تولید کنند. مدیر این کمپانی تاکید کرده با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در دنیا، اطلاعات و خدمات پزشکی آنلاین و از راه دور یکی از نیازهای ضروری مردم امروز جهان است. عموم مردم با استفاده از اینترنت اطلاعاتی را درباره پیشرفت این اپیدمی و خدمات پزشکی و مراقبتی که در این حوزه انجام می‌شود، دریافت می‌کنند که به پیشگیری از گسترش آن کمک می‌کند. بایدو در آینده، قرار است تمرکز خود را روی تحقیقات و توسعه فناوری و نیز توسعه سیستم مراقب بهداشتی هوشمند به‌عنوان راهی برای مدیریت سلامت بگذارد.

تنسنت

تنسنت یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های بازی ویدئویی در دنیاست اما بزرگ‌ترین پلتفرم پیام‌رسان چینی معروف به وی‌چت را هم در اختیار دارد. این کمپانی در شرایط شیوع ویروس کرونا از طریق این سیستم پیام‌رسان، یک سرویس مشاوره سلامت chatbot را راه‌اندازی کرده که کاربران می‌توانند سوالات خود را به‌طور آنلاین بپرسند و تشخیص اولیه بیماری خود را از پزشکان آنلاین دریافت کنند. chatbot درواقع سرویس پیام‌رسان خودکار است. علاوه‌بر این، تنسنت تاسیسات ابررایانه‌ای ایجاد کرده تا در درمان ویروس کرونا به محققان کمک کند. سرعت پردازش ابرکامپیوترها بسیار سریع‌تر از کامپیوترهای معمولی است که فرآیند تشخیص و درمان بیماری را برای محققان تسریع می‌کند.

هوآوی

کمپانی هوآوی به شبکه ارتباطات از راه دور و گوشی‌های هوشمند معروف است اما علاوه‌بر این، در سال‌های اخیر در زمینه تجارت ابری هم رشد خوبی داشته است. واحد ابری این کمپانی ابزاری را برای شناخت بهتر ساختار ژنتیکی کروناویروس در اختیار محققان قرار می‌دهد تا فرآیند تحقیقاتی و در نتیجه ساخت واکسن را سریع‌تر کنند. فناوری هوآوی همچنین به محققان کمک می‌کند تا دریابند کدام درمان برای کروناویروس مناسب است. پلتفرم محاسبات کامپیوتری هوآوی برای تجزیه و تحلیل اسکن‌های سی‌تی‌اسکن و شناسایی بیماران مبتلا به کروناویروس مورد استفاده قرار می‌گیرد. فناوری سلامت این کمپانی در صنعت سلامت و پزشکی نقش بسیار مهمی داشته که به تسریع تحقیقات هوش مصنوعی و کاربرد آن در فناوری و راه‌حل‌های نوآورانه در این حوزه کمک زیادی می‌کند.

تعداد بازدید: 2037


نظر خود را بنویسید


نظرات


  • افراد آنلاین : 10
  • بازدید امروز : 202
  • بازدید دیروز : 296
  • بازدید کل : 759945
  • ای پی شما : 44.195.30.216